San Francisco Hill House

Located on a corner lot overlooking the city of San Francisco, this home adopts a form that follows the character of the neighborhood homes with there gable roofs. This simple form is clad in weathered zinc standing seam panels. There is a 2nd level located within the roof space, where the unusable space is utilized to bring light to the level below. This use of the sectional space ensures a efficient use of the volume.  

The lowest level is a separate unit that has its own entry. This floor forms the base of the house with exterior walls constructed with board formed concrete. The wood texture left in the wood is a echo of the the farm houses that existed in this area of the city more than a hundred years ago.

The result is a home that respects the past but is built to have a life that extends far into the future.

© NICO MARQUES
©Nico Marques
 
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram